Дизайн інтер'єра

4 найважливіші правила поєднання кольорів стін, стелі та підлоги, без яких вам не обійтися!

 

Будівля комфортного і гармонійного простору в будинку ґрунтується не тільки на правильному підборі елементів інтер'єру, а й на колірних рішеннях. Існує кілька хроматичних прийомів, які дадуть змогу додати в маленьке приміщення повітря і світло, а в занадто велике - тепло і затишок.

.

Дайте волю контрастам!

Поєднання кольорів на контрасті - це завжди виграшний хід. Якщо грамотно з'єднати світлі та насичені темні відтінки, ремонт квартир в Одесі і Києві можна провести з мінімальними витратами, акуратно підкресливши переваги та приховавши дрібні недоліки.

.

Комнати з низькою стелею

Застосовуйте для стін темні кольори – чудово підійдуть шпалери з візерунком, розташованим по вертикалі. Якщо є бажання змонтувати карниз, беріть із шириною не більш як 5 см, а краще обійтися і зовсім без нього. Стеля має залишитися світлою, а ось підлогу, навпаки, зробіть темною.

Переваги такого поєднання очевидні: рівний тон стін із вертикальним візерунком візуально «витягує» стіни, світла стеля завдяки контрасту немов ширяє над кімнатою, створюючи відчуття легкості. Темна ж підлога додасть потрібну насиченість і глибину, щоб інтер'єр не став безликим і непоказним.

Вузькі кімнати

Для розв'язання проблеми низької стелі в приміщенні, потрібно використовувати аналогічні прийоми, але пофарбувати одну стіну в контрастний світлий колір - це дасть змогу візуально вкоротити надмірно довгу кімнату. Якщо на дальній стіні є вікно, можна його оформити у світлий тон, додавши гардини в підлогу і красивий стельовий карниз. Завдяки такому підходу можна розв'язати відразу дві проблеми: зробити стелю вищою і вкоротити занадто вузьку і довгу кімнату.

Рекомендація: для того щоб урівноважити темні стіни і підлогу, встановіть меблі світлих тонів. Якщо не вистачає яскравості, акцентами стануть аксесуари - подушки, картини, статуетки тощо. Встановлений по діагоналі або ширині кімнати диван, ліжко або килим візуально «розсунуть» стіни.

Гармонія градієнтного забарвлення

Будь-яка кімната, в якій дотримано м'якого переходу від темного до світлого одного кольору, має класичний і гармонійний вигляд. Якщо ви не хочете експериментувати, віддаючи перевагу вічній класиці, покладіть на підлогу паркет, ламінат або інше покриття темно-шоколадного кольору, стіни нехай набудуть шляхетного молочно-кавового відтінку, а стеля - ніжно-кремового.

Стіна - ніжно-кремова.

Застосування градієнта – від темного до світлого знизу-вгору – створює гармонійний простір, що несе в собі умиротворення. Примітно, що таке просте рішення допомагає грамотно розподілити колірне навантаження по вертикальних і горизонтальних площинах. Якщо ви хочете зробити ремонт квартири в Одесі недорого, надавши приміщенню приємного оку колірного спектра і створивши затишок, градієнтний прийом оформлення буде вам на допомогу.

Данний прийом відмінно підходить для будь-якої кімнати, незалежно від її призначення, розмірів і освітленості. В останньому випадку, просто використовуйте світліший початковий тон, щоб не перевантажувати простір темним відтінком.

Рекомендація: доповнюйте інтер'єр білими або чорними мазками (аксесуари, гардини, килими) залежно від поставленої задачі - затемнити або висвітлити кімнату.

Просто додайте світло і повітря!

Комната має фіксований об'єм, але його можна візуально збільшити, додавши більше світла. Навіть якщо в маленькому приміщенні на підлозі красується темний ламінат або паркет, не варто боятися, що темна пляма підлоги «вкраде» дорогоцінні сантиметри висоти. Розв'язання цієї проблеми дуже просте - стеля і стіни мають бути пофарбовані у світлі, напівпрозорі відтінки. Доповніть їх аналогічними аксесуарами, лиштвами, карнизами та плінтусами в тон основній гамі.

Рекомендація: підлога є досить темною плямою в інтер'єрі, тому не варто її додатково перевантажувати великою кількістю меблів з яскравою і насиченою фактурою оббивки. Природно й гармонійно виглядатимуть меблі в стилі мінімалізм - лаконічні, з витонченими лініями, що стоять на легкому світлому килимку.

Секрет гармонії – у протилежностях

Ви можете вибрати два варіанти поєднання кольорів:

  • темна підлога та стеля + світлі стіни,
  • світла стеля та підлога + темні стіни.

Обидва варіанти підійдуть для приміщень з високими і низькими стелями, якщо дотримуватися єдності відтінку стелі та підлоги, вибираючи протилежний за насиченістю тон стін.

Якщо в кімнаті стеля занадто висока, пофарбуйте її та підлогу в темний відтінок. І пам'ятайте: холодні тони можуть візуально віддалити поверхню, а теплі - наблизити.

У кімнатах з невисокими стінами доведеться робити дворівневу стелю – основну (базову) потрібно пофарбувати в холодний тон, а другу – підвісну – у світлий. За рахунок такого підходу ви візуально піднімете і поглибите відчуття простору, світлі стіни посилять відчуття, а темна підлога врівноважить хроматичний баланс кімнати.

Звертаючись до Ремонтно-будівельного Управління, ви можете замовити ремонт квартири під ключ в Одесі та Києві, що дозволить вам не турбуватися про правильність підібраної фактури, відтінку і підлоги, стін і стель. Наші фахівці виконують весь спектр робіт, дозволяючи вам здійснювати контроль на всіх етапах завдяки встановлюваним на об'єкті камерам.

Економте свій час і сили разом з РСУ! Телефонуйте нам, і ми підберемо проєкт вашої мрії!

Image
Image
Image
Image