Поради експертів

Корисні поради під час оформлення дитячої

 Давайте сьогодні разом оформимо дитячу Вашої дитини (навіть якщо її стать поки що загадка).
Почнемо з того, чого в дитячій не повинно бути: 
1) Яскравих, вирвиглазних кольорів оздоблювальних матеріалів і меблів (вони швидко набридають, розсіюють увагу і концентрацію). Нехай яскравими будуть текстиль і дрібні деталі. А загалом кімната буде пастельних, спокійних відтінків, з незначними акцентами (незалежно від статі дитини). 2) Захаращувати простір зайвими меблями. Дитяча - це насамперед ігрова зона, у дитини має бути більше свого особистого простору, ніж у шафи, ліжка або столу. Ігровий простір куди корисніший для загального розвитку дитини, ніж ще одна пара шортів або платтячко.
3) Використання ковроліну як підлогового покриття. Це: а) непрактично б) збирає пил. Невеликий килимок в ігровій зоні, який легко чистити, замінити - так. Але не вся "кімната-килим".
. 4) Використання фігурних стель з яскравим підсвічуванням. Так, безумовно дитяча повинна бути світлою. Особливу увагу варто приділити робочій зоні (зоні читання, виконання домашніх завдань тощо). Не використовуйте в дитячій важкі штори з драпіруванням. Світлою кімнатою - не означає "дорого-багато". Світлою - це означає бути зручною та комфортною. Тепер поговоримо про те, що для дитячої необхідно.
1) Як уже говорилося вище, простір. Простір для ігор. Дитина проводить більшу частину часу у своєму "замку". І в замку має бути цікаво грати.
2) Зручне, якісне спальне місце. Не економте на спальному місці дитини. Вона росте. Її скелет формується, і від якості спального місця залежить не тільки її міцний сон, а й здоров'я. 3) Комфортна робоча зона. Робоче місце має сприяти "потягу до знань і творчого розвитку" дитини, а не навпаки.

 Оформляючи кімнату своєї дитини, забудьте про те, що Ви дорослий. Згадайте, чого Вам у дитинстві хотілося і що Вам подобалося. Погляньте на Ваш будинок або квартиру з позиції дитини, вкладіть максимум любові і турботи і у Вас неодмінно вийде чудовий результат. А ми, з радістю, Вам допоможемо!

 

Image
Image
Image
Image