Дизайн інтер'єра

Правила створення затишку у вітальні: поради від експертів

Вітальня – це те місце, де затишок і комфорт стоять на першому місці, адже тут для відпочинку збирається як сім'я, так і гості. Професіонали РСУ підкажуть вам, як зробити дизайн інтер'єру в Одесі так, щоб у вітальні завжди панувала атмосфера душевності й тепла.

.

Що створює затишок: головні ознаки

Створення комфортних умов - це комплексний процес. Не можна сказати, що тільки меблі або тільки гарний колір стін формують затишок. Кожен етап і елемент приміщення важливий, тому ми розглянемо всі аспекти - від облицювання підлоги до найкращих кольорів інтер'єру, що створюють потрібний настрій.

Використовуйте натуральні матеріали

Якщо створення вітальні починається з нуля, впишіть у бюджет витрати на натуральні матеріали для підлоги - дуже гарно й затишно виглядає паркетна дошка, коркове дерево або дощатий настил. Саме ці матеріали приємні на дотик, добре накопичують тепло і віддають його. Крім того, вони всі є екологічно чистими.

Також у вартість ремонту квартир в Одесі мають увійти витрати на оформлення стін і стелі: для них варто придбати декоративну цеглу, зробити нестандартне фарбування, встановити дерев'яні панелі, балки та будь-які інші елементи, які гармонійно виглядають із натуральною підлогою та підкреслюють її елегантність.

.

Головний принцип побудови інтер'єру - натуральні матеріали та ненав'язливий декор. Перевантаженість створить гнітюче враження, що повністю гасить атмосферу затишку.

Вибирайте тільки комфортні меблі

У вітальні обов'язковими атрибутами комфорту є диван, крісла, кушетка і отоманка. Рекомендується використовувати масивний диван, можна кутовий; висота спинки середня. Якщо кімната невелика, це дозволить не купувати крісла - для розміщення гостей вистачить і дивана.

Якщо приміщення середнього або великого розміру, можна поставити навіть 2 дивани – навпроти один одного, доповнити їх парочкою глибоких м'яких крісел. Допускаються моделі диванів і крісел із додатковими функціями – висувними секціями, спинкою, що відкидається.

Не забудьте про килимок

У літній період він не дуже потрібен, а до зими, коли відчуття тепла так необхідне, варто задуматися про приємний, м'який і ворсистий килим. Рекомендуємо купувати килими зі змішаних матеріалів:

  • акрилу та вовни,
  • поліестеру і бавовни,
  • бамбукового шовку та акрилу.

Штучні матеріали спростять процес прибирання, а натуральні - зроблять поверхню м'якшою і приємнішою на дотик.

.

Різноманітне освітлення

Вітальня потребує різного освітлення, оскільки тут збираються гості в різний час доби, причому, посиденьки можуть затягнутися далеко за північ. І не обов'язково для спілкування сидіти на дивані – килим іноді навіть зручніший. Тому в такі моменти особливо гостро відчувається потреба в розсіяному світлі, що створює ту особливу душевну атмосферу затишку й довірливості.

Задати потрібний тон зададуть настільні лампи, настінні бра і підлогові торшери, розташовані по периметру приміщення. Їх можна розміщувати в кутку, на тумбочці або комоді, на невеликих столиках.

Якою має бути палітра відтінків?

Ті, хто вважають застосування теплої гами кольорів єдино правильним рішенням для створення затишку, помиляються. Якщо дотримуватися цього правила, інтер'єр виходить надмірно нудним і однотонним. Хороший крок - поєднання з нейтральними та холодними відтінками.

Найкомфортніше для ока застосування кольорів - неяскраві, ніби злегка вигорілі відтінки. Наприклад, якщо ви любите ультрамариновий тон, замініть його на непомітний синьо-бузковий, злегка пудровий. Червоний чудово замінюється на цегляний, охряний або винний.

Приємна оббивка і текстиль

Гармонія простору неможлива без приємних тактильних відчуттів, тому приділіть увагу текстилю:

  • прикрасьте диван кількома подушками в лляних, бавовняних, вовняних або навіть хутряних (залежно від сезону) чохлах,
  • диван укрийте картатим пледом у шотландську клітинку,
  • прозорий тюль змініть на щільні штори з частою збіркою.

Такий хід збалансує інтер'єр, зробить його спокійним і затишним.

Ідеальний стиль інтер'єру – еклектика

Не існує єдиної рекомендації щодо вибору стилю для вітальні – для кожної людини існує свій тип комфорту. Але для тих, хто дуже прагне надзвичайно затишного інтер'єру, слід відмовитися від кількох напрямків:

  • класика занадто стримана і консервативна,
  • лофт - холодний та індустріальний, у ньому не відчувається душевного тепла,
  • контемпорарі - занадто прісний і нецікавий.

Тому краще вибрати те, що знаходиться на стику цих стилів - еклектика. У ній можна сміливо поєднувати тепло класики, комфорт Заходу і колорит Сходу, що розбавляє однотонність яскравими фарбами.

.

РБУ №1 приймає замовлення на будівництво та ремонт в Одесі на проєкти будь-якої складності. Ми створимо для вас найзатишніший інтер'єр вітальні згідно з вашими побажаннями і модними трендами дизайну.

Image
Image
Image
Image