Тенденції та тренди

Тренди дизайну інтер'єру в 2024 році: поради експертів

Найкращі творці на світових виставках продемонстрували прихильність до екологічності, технологічності та індивідуальності кожного елемента в будинку. Сучасні тенденції в дизайні інтер'єру у 2024 році – повний переворот потреб, смаків і моди. Сучасні ремонти це не просто привабливе оформлення житла, а створення функціонального місця для вашого розвитку та особистісного зростання.

Що таке дизайн інтер'єру? 

Насамперед модний дизайн інтер'єру – мистецтво оптимізації житлового простору для досягнення максимальної функціональності та естетики. У це поняття входить вибір матеріалів, меблів, освітлення, декоративних елементів і акцентних елементів. Завдання грамотного дизайнера правильно комбінувати між собою те, що буде зручно, з тим, що буде красиво.

Чому важливо створювати індивідуальний і привабливий стиль інтер'єру? 

  • Особисте самовираження. Індивідуально оформлений сучасний інтер'єр дає змогу особистості власника проявлятися через навколишній простір і тим самим підживлювати творчість та енергію.
  • Підвищення функціональності. Унікальний дизайн дає змогу врахувати навіть специфічні потреби та вимоги способу життя власника. Простір стає зручним і практичним.
  • Покращення настрою та ефективності. Відображення особистих рис власників через різні стилі інтер'єру дає змогу поліпшити самопочуття, домогтися релаксації та підвищити працездатність.

Роль комфорту і практичності у формуванні інтер'єру 

Комфорт і практичність – найважливіші показники вашого житла. Сучасні стилі в інтер'єрі передбачають поліпшення життя мешканців завдяки правильному комбінуванню речей і матеріалів із меблями та їхнім розміщенням.

НЕ практичний інтер'єр квартири

Практичний інтер'єр квартири

Прибиратися довго і складно

Підтримка порядку це просто і швидко

Залишається невикористаний простір

Дизайн довговічний, матиме гарний вигляд через кілька років

Наявні квадратні метри використовувати незручно

Універсальність усіх об'єктів, вам зручно користуватися предметами та речами

Постійно потрібна заміна елементів декору

Кожен елемент виглядає гармонійно з іншими

Немає відчуття затишку

Є відчуття затишку

Тренди дизайну інтер'єру 2024? 

У 2024 році стилі дизайну інтер'єру підтримуватимуть ці тенденції:

  • стійкість та екологічність. Акцент на енергоефективних рішеннях, перероблених матеріалах, тривалому використанню кожного елемента;
  • технології та розумний дім. В екологічний інтер'єр інтегрується розумний будинок, автоматизація, управління через смартфон і голос;
  • біофілія. Живі рослини, вода і природні форми інтегруються прямо в інтер'єр;
  • гнучкі простори. Мультифункціональні місця в будинку легко адаптуються під різні потреби, від офісу до гостьової кімнати;
  • мінімалізм з акцентом. Використовується простота ліній і форм. Тренд нового року це зосередженість на функціональності та надання простору характеру внаслідок акцентів у декорі.


З професійним дизайнером ви зможете комбінувати елементи так, щоб вони доповнювали вашу особистість і відповідали стилю життя.

Кольори 

Природні кольори інтегровані в сучасний стиль інтер'єру з додаванням різних яскравих акцентів. Як основні тони використовується глиняний, охра, теракота або приглушений зелений і синій. Як акцент можуть виступати металік, мідь або золото, помаранчевий і насичено червоний. Використовуються кольори як у декоративних елементах, так і меблях.



Меблі 

Ключова вимога – поєднання естетики та функціональності. Як матеріали використовують дерево, метал і скло. Форми прості, чисті лінії з органічними та природними формами. Модульні та трансформовані меблі в тренді. Використовуються натуральні відтінки дерева і виділяються внаслідок акцентних яскравих елементів.



Матеріали 

У більшості випадків сучасний ремонт квартири припускає використання натурального дерева, необробленого і текстурованого. Популярність мають перероблені матеріали, такі як скло, метал або пластик. Як оздоблення можуть виступати натуральна фарба, шпалери на основі води або килимові покриття з перероблених матеріалів.

Що не в моді? 

Знаючи модні кольори в інтер'єрі квартири можна не припуститися помилки. Тому що провалом будуть такі антитренди, виділені дизайнерами цього року:

  • перезавантаження декором. Надмірна кількість прикрас і деталей активно витісняється мінімалізмом і легкою функціональністю;
  • глянцеві та пластикові поверхні. Замість них краще використовувати натуральні, матові та текстуровані матеріали;
  • темні та важкі кольори. Краще зробити квартиру легкою і приємною, а значить додати світлі, повітряні відтінки.


Тому слід узгоджувати комбінацію елементів із професійним дизайнером, який зможе скористатися своїми знаннями та грамотно об'єднати всі елементи, що сподобалися власнику квартири.

Практичний приклад: Модні кольори та меблі для вітальні 2024 року

Останні тренди в дизайні інтер'єру говорять про необхідність поєднувати функціональність із декором. Домогтися затишку можна завдяки м'яким пастельним тонам на стінах, натурального дерев'яного паркету. Використовуються меблі простих форм з елементами натурального текстилю та дерева. Особлива увага приділяється освітленню, яке можна зробити багаторівневим і об'ємним.

Практичний приклад: Спальня 2024

Нові інтер'єри спальні – справжній притулок мешканців для відпочинку та релаксації від зовнішнього світу. Головний акцент на м'якому освітленні, ліжку з високим узголів'ям і текстилі з натуральних матеріалів. Розслаблювальні відтінки матимуть найкращий вигляд: глибокий синій, м'який зелений, теплий сірий. Як декор можна включити ароматичні свічки, настінні панно, декоративний фонтан.

Як створити актуальний і гармонійний простір у новій квартирі у 2024 році ? 

Створюючи сучасні стилі інтер'єру необхідно враховувати велику кількість деталей і спланувати комбінацію різних елементів квартири. Тільки в цьому випадку ви зможете відчути комфорт і затишок усередині будинку. Тому найкраще звернутися до фахівців, які:

  • допоможуть визначити стиль. Необхідно вибрати відповідний напрямок, який буде відображати ваші особисті якості, спосіб життя;
  • спланують дизайн інтер'єру. Ретельно продумується розміщення меблів і зонування простору, щоб кожен квадратний метр використовувався ефективно і давав користь;
  • підберуть колір і світло. Вибирають гармонійну колірну палітру та освітлення, яке змінить ваше ставлення до затишку. Природне світло оптимізується додатковим;
  • підкажуть відповідні матеріали та оздоблення. Ви можете вибрати натуральні, екологічні матеріали або зосередитися на металі та незвичайних комбінаціях.


З професійними дизайнерами, які готові здійснити надійний технагляд, ви зможете реалізувати проєкт будь-якої складності. Саме тому рекомендуємо звернутися в компанію РСУ, де фахівці допоможуть вам із втіленням у життя інтер'єру вашої мрії.

Висновки

Тепер ви знаєте, що таке інтер'єр, і як відтворити в житті свою мрію про затишну квартиру. Резюмуючи:

  • дизайн інтер'єру це важливий елемент повсякденного життя, який може заряджати вас енергією і дарувати спокій;
  • тренди 2024 року – екологічність, простота, функціональність і корисність простору;
  • для реалізації проєктів з ремонтом під ключ і створення затишку в будинку краще звернутися до професійних дизайнерів.


Рекомендуємо зателефонувати за номером телефону або залишити заявку на сайті, щоб зв'язатися з нашими фахівцями. Відповімо на всі питання, проведемо консультацію і почнемо обговорення вашого інтер'єру мрії! 

Не заощаджуйте на своєму комфорті та почуттях – обирайте професіоналів і реалізовуйте свій дизайн проєкт квартири просто зараз.

Image
Image
Image
Image